Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Αρχές χρηματοοικονομικής λογιστικής
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Αρχές χρηματοοικονομικής λογιστικής
Συγγραφείς Μιχάλης Μπεκιάρης
Χρήστος Τζόβας
Έκδοση Α
Γλώσσα Ελληνική
Σχήμα 17x24
Χρώμα Κειμένου ασπρόμαυρο
ISBN 9786185036287
Κωδικός Εύδοξου 68369311
Αριθμός σελίδων 576
Ημερομηνὶα έκδοσης 15 Ιουλίου 2017
Τιμή 41,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Χαρακτηριστικά Πίνακες, διαγράμματα, παραδείγματα, ασκήσεις, index
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εισαγωγικό σύγγραμμα στο γνωστικό αντικείμενο της χρηματοοικονομικής λογιστικής. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε βασικά  θέματα της λογιστικής επιστήμης, που θα απασχολήσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τα στελέχη των επιχειρήσεων που ασχολούνται για πρώτη φορά με τη χρηματοοικονομική λογιστική ή θέλουν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους με τις νεότερες εξελίξεις στο αντικείμενο.

Η ανάλυση των θεμάτων της χρηματοοικονομικής λογιστικής συνδυάζει τη θεωρία με εμπειρικά παραδείγματα, ακολουθώντας τις σύγχρονες προσεγγίσεις στη λογιστική εκπαίδευση. Το σύγγραμμα αποτελείται από δεκατέσσερα κεφάλαια, στα οποία μεταξύ άλλων, αναπτύσσονται θέματα όπως:

  • το εννοιολογικό πλαίσιο της χρηματοοικονομικής λογιστικής
  • οι οικονομικές καταστάσεις
  • η τεχνική καταχώρισης των λογιστικών γεγονότων και η ολοκλήρωση του λογιστικού κυκλώματος
  • η αναγνώριση και η αποτίμηση στοιχείων του ενεργητικού όπως τα πάγια, τα αποθέματα και οι επενδύσεις
  • η αναγνώριση και η επιμέτρηση των εσόδων
  • οι βασικές επιχειρηματικές μορφές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία
  • η ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων.

Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές του να κατανοήσουν τις έννοιες της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και να εξοικειωθούν με τις βασικές τεχνικές της. Η γνώση των βασικών λογιστικών εννοιών και τεχνικών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή μελέτη άλλων λογιστικών θεμάτων.

Μιχάλης Μπεκιάρης

Ο Μιχάλης Μπεκιάρης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Λογιστικής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ΜΒΑ, ενώ διδάσκει λογιστική σε μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εδώ και πολλά χρόνια. Το ερευνητικό έργο του έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα στις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και στον έλεγχο.

Χρήστος Τζόβας

Ο Χρήστος Τζόβας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Διοίκηση των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογιστική στο Πανεπιστήμιο το Dundee στη Σκoτία (Master of Accountancy, Ph.D.). Την περίοδο 2000-2003 εργάστηκε ως στέλεχος λογιστηρίου. Από το 2003 είναι μέλος ΔΕΠ του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή