Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Κοινωνική Χρηματοοικονομική
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Κοινωνική Χρηματοοικονομική
Υπότιτλος Ρίσκο, απόδοση, κοινωνικός αντίκτυπος
Συγγραφείς Ανδρέας Ανδρικόπουλος
Έκδοση Α'
Γλώσσα Ελληνική
Σχήμα 17x24
Χρώμα Κειμένου ασπρόμαυρο
ISBN 9786185036409
Κωδικός Εύδοξου αναμένεται
Αριθμός σελίδων 272
Ημερομηνὶα έκδοσης 1 Ιουνίου 2019
Διαθεσιμότητα Ετοιμάζεται
Χαρακτηριστικά index, γλωσσάρι, μελέτες περίπτωσης, παραδείγματα, πίνακες
Περιεχόμενα Περιεχόμενα

Tο βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην κοινωνική χρηματοοικονομική. Περιγράφει τους θεσμούς που χρηματοδοτούν την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, αναλύει τη χρηματοδοτική λειτουργία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας.

Η κοινωνική χρηματοοικονομική μετασχηματίζει τη μικροοικονομική ανάλυση των χρηματοοικονομικών αποφάσεων με κριτήρια την αναμενόμενη απόδοση και τον κίνδυνο. Το νέο
αναλυτικό τρίπτυχο είναι πλέον ο κίνδυνος, η αναμενόμενη απόδοση και ο κοινωνικός αντίκτυπος. Όλο και περισσότερες επενδύσεις κρίνονται όχι μόνο από την επίδρασή τους στην ατομική ευημερία των επενδυτών αλλά και από τη συμβολή τους σε μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Στο βιβλίο αναλύονται θέματα όπως:


• Κοινωνική επιχειρηματικότητα
• Μικροχρηματοδότηση
• Φιλανθρωπία επιχειρηματικών συμμετοχών
• Ομόλογα κοινωνικού αντικτύπου
• Συμμετοχική χρηματοδότηση
• Ισλαμική χρηματοοικονομική
• Ποσοτική αξιολόγηση κοινωνικών επενδύσεων

Η Κοινωνική Χρηματοοικονομική απευθύνεται σε κοινωνικούς επιχειρηματίες, σε επαγγελματίες της κοινωνικής οικονομίας και σε στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών που χρηματοδοτούν
την κοινωνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, απευθύνεται σε σπουδαστές, ερευνητές και καθηγητές οικονομικών και διοικητικών επιστημών.

Ανδρέας Ανδρικόπουλος

Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι κάτοχος πτυχίου οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη χρηματοοικονομική (Πανεπιστήμιο Warwick, MSc Economics and Finance) και διδακτορικού διπλώματος στη χρηματοοικονομική (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει τις εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το διδακτικό του έργο αφορά τη χρηματοοικονομική, την οικονομετρία και τη μικροοικονομική.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αποτίμηση χρηματοοικονομικών και πραγματικών δικαιωμάτων (financial/real options), στη ρευστότητα των χρηματιστηρίων και στη μεθοδολογία της χρηματοοικονομικής.

Το βιβλίο του Κρίση και Ρεαλισμός (2015) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Προπομπός.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή