Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Ο πηλός στην οικοδομική
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Ο πηλός στην οικοδομική
Υπότιτλος Χρήσεις, δομή, ιδιότητες
Συγγραφείς Κωνσταντίνος Μιχαλάκης
Έκδοση Α'
Γλώσσα Ελληνική
Σχήμα 14x21
Χρώμα Κειμένου έγχρωμο
ISBN 9789607860989
Κωδικός Εύδοξου αναμένεται
Αριθμός σελίδων 168
Ημερομηνὶα έκδοσης 1 Ιουνίου 2019
Διαθεσιμότητα Ετοιμάζεται
Χαρακτηριστικά φωτογραφίες, μελέτες, εικόνες

Το παρόν βιβλίο είναι μια σύντομη ανασκόπηση της φιλοσοφικής προσέγγισης, των ιστορικών δεδομένων, των υλικών, των τεχνικών κατασκευής – εφαρμογής και των ευεργετημάτων που απορρέουν από τη χρήση του.

Περιγράφουμε διαχρονικά διάφορα δείγματα των οικοδομικών και όχι μόνο χρήσεων του πηλού, αλλά και πιο σύγχρονες εφαρμογές στον τόπο μας και στον κόσμο. Η έρευνα και η μελέτη του πηλού ως οικοδομικού και χρηστικού υλικού, οι μέθοδοι και οι τεχνικές αξιοποίησής του χρήζουν περαιτέρω έρευνας, για να εξαχθούν επιπλέον συμπεράσματα εφαρμογής.

Πεποίθησή μας είναι ότι τόσο ο πηλός όσο και άλλα παραδοσιακά οικοδομικά υλικά δεν έχουν περάσει στη λήθη. Έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν ενάρετα και οικολογικά οικοδομήματα. Αρκεί σύγχρονοι μηχανικοί να ευαισθητοποιηθούν και να εντάξουν στην έρευνα και στις μελέτες τους, το ταπεινό αλλά τόσο ζωτικό υλικό του πλανήτη μας, το χώμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι, ανά τους αιώνες, ο άνθρωπος κάλυψε τις βασικές οικοδομικές του ανάγκες με το χώμα, την πέτρα και το ξύλο.

Θα προτείναμε να επανεξεταστούν και να μελετηθούν σε βάθος όλα τα παραδοσιακά οικοδομικά υλικά, ιδιαίτερα ο πηλός, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στις πρώτες βαθμίδες τα νέα παιδιά θα ήταν σκόπιμο να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν την αξία και την αναγκαιότητα χρήσης των παραδοσιακών-οικολογικών οικοδομικών υλικών. Στις ανώτερες τεχνικές και πολυτεχνικές σχολές να ανοίξει ο προβληματισμός, για να μελετηθούν οι παλαιές και νέες εφαρμογές και χρήσεις.

Η μελέτη, οι εφαρμογές και οι χρήσεις των παραδοσιακών υλικών θα λύσουν πολλά οικοδομικά προβλήματα τα οποία ακόμη δεν έχουν τεχνικά πιστοποιηθεί, προσδίδοντας νέες οπτικές στην οικοδομική, στη φιλοσοφία, στην αισθητική, στο ανθρώπινο μέτρο και στην οικολογία.

Κωνσταντίνος Μιχαλάκης

Ο Κώστας Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1954 στην Καρδίτσα. Είναι έγγαμος με δυο παιδιά. Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας. Έλαβε το πτυχίο του Αρχιτέκτονα από την Πολυτεχνική Σχολή της Νεάπολης Ιταλίας. Από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2012 δίδασκε στα Τ.Ε.Ι./Λ. παράρτημα Τρικάλων στο τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων.

Έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον κλάδο της «Ιστορικής Θεολογίας – Βυζαντινή Αρχαιολογία». Με ειδίκευση στην Θρησκευτική Ζωγραφική.

Είναι υπ. Διδάκτωρ στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή