Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
Υπότιτλος Οργάνωση, Διοίκηση και Εφαρμογές
Επιστημονικός Επιμελητής Κοντογεώργος Αχιλλέας, Χατζηθεοδωρίδης Φώτης
Συγγραφείς Peter Nuthall
Μεταφραστές Μάνος Σκούφογλου
Έκδοση 1η Ελληνική
Γλώσσα Ελληνική
Σχήμα 17x24
Χρώμα Κειμένου ασπρόμαυρο
ISBN 9786185036379
Κωδικός Εύδοξου αναμένεται
Αριθμός σελίδων 588
Ημερομηνὶα έκδοσης 1 Ιουνίου 2019
Διαθεσιμότητα Ετοιμάζεται
Χαρακτηριστικά πίνακες, διαγράμματα, σχήματα, ευρετήριων ορισμών εννοιών, γλωσσάρι, παραδείγματα

Το βιβλίο πραγματεύεται τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους, τεχνικές και ιδέες που είναι χρήσιμες και λειτουργικές τόσο για την ανάπτυξη βέλτιστων γεωργικών συστημάτων εκμετάλλευσης όσο και για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων τους με τη βοήθεια ολοκληρωμένων διοικητικών δεξιοτήτων. Παράλληλα, πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με τη διοίκηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και τη λήψη αποφάσεων για την επίλυση προβλημάτων από τους αγρότες-διαχειριστές.

Η κεντρική ιδέα του βιβλίου είναι ότι, στις μέρες μας, ο σύγχρονος αγρότης χαρακτηρίζεται από το επίπεδο εκπαίδευσής του, τη μεθοδικότητά του και την αποτελεσματική διαχείριση που ασκεί. Στο πλαίσιο αυτό, ο αγρότης πρέπει να επιμορφώνεται συνεχώς, να προγραμματίζει, να πειραματίζεται, να αναζητά, να εργάζεται και να λαμβάνει αποφάσεις συστηματικά για την πορεία της αγροτικής του εκμετάλλευσης.

Απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές γεωπονικών και σχετικών με τη διοίκηση και διαχείριση σχολών και στους αγρότες, αλλά και σε όλους εκείνους που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στον αγροτικό τομέα. Στο βιβλίο αυτό οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν ένα σημαντικό βοήθημα για τη δραστηριότητά τους, αλλά και έναν αξιόπιστο οδηγό διαχείρισης.

Η μεταφορά του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα αποσκοπεί να συνδράμει ουσιαστικά μέσω της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας.

Peter Nuthall

Ο Peter Nuthall έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη διδασκαλία και την έρευνα σε θέματα διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει και διευθύνει μια ομάδα που ασχολείται με την παραγωγή και υποστήριξη συστημάτων διοίκησης με τη βοήθεια υπολογιστών (computer-aided management systems), τα οποία χρησιμοποιούνται από έναν μεγάλο αριθμό αγροτών.

Παρότι το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του το έχει περάσει στο Lincoln University του Canterbury, στη Νέα Ζηλανδία, έχει επίσης κάνει έρευνα ή/και διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Queensland, στο Purdue University (Ιντιάνα), στο Πανεπιστήμιο του Kent και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Έχει επίσης εργαστεί για το Γραφείο Εμπορίας Κρέατος (Meat Marketing Board) του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας την έδρα του στο Πανεπιστήμιο του Nottingham (Sutton Bonnington). Έχει επισκεφθεί πολλούς φορείς που εμπλέκονται στην έρευνα και τη διδασκαλία της διοίκησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων, τόσο στον ανεπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο, για να συλλέξει ιδέες.

Έχει επίσης αγροτική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, που περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Ινδία, τα Φίτζι, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Nuthall έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μονογραφίες, και πολλά από τα αποτελέσματα των ερευνών του έχουν παρουσιαστεί στον λαϊκό αγροτικό τύπο.

Μάνος Σκούφογλου

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή