Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Καλλιέργειες φυτικών και εκτροφές υδρόβιων ζωικών οργανισμών
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Καλλιέργειες φυτικών και εκτροφές υδρόβιων ζωικών οργανισμών
Συγγραφείς Σπύρος Κλαουδάτος
Δημήτρης Κλαουδάτος
Έκδοση A'
Γλώσσα Ελληνικά
Σχήμα 24x17
Χρώμα Κειμένου Ασπρόμαυρο
ISBN 9789607860910
Κωδικός Εύδοξου 12475860
Αριθμός σελίδων 480
Ημερομηνὶα έκδοσης 2 Απριλίου 2012
Τιμή 33,50 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Βάρος 0.800 kgr
Χαρακτηριστικά Φωτογραφίες, πίνακες, σχεδιαγράμματα
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Οι υδατοκαλλιέργειες περιλαμβάνουν την εκτροφή ψαριών, καρκινοειδών, μαλακίων και άλλων υδρόβιων ζωικών οργανισμών καθώς και την καλλιέργεια υδρόβιων φυτών.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην εκτροφή των πλέον γνωστών ειδών ιχθύων
καρκινοειδών και μαλακίων γλυκέων, υφαλμύρων και θαλασσίων υδάτων καθώς και στα δύο πλέον διαδεδομένα είδη καλλιεργούμενων θαλασσίων φυκών την Laminaria japonica και την Porfyra spp.

Η μαζική παραγωγή αυτών των ειδών αποτελεί την απόδειξη ότι η Υδατοκαλλιεργητική βιομηχανία μπορεί να καλλιεργήσει και εκθρέψει ένα πολύ μεγάλο αριθμό φυτικών και ζωικών ειδών, κατά συνέπεια μπορεί να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση, αυτών των προϊόντων που συνεχώς διευρύνεται, εξ’ αιτίας της στασιμότητας της αλιευτικής παραγωγής.

Παράλληλα αναφέρεται στα μέχρι τώρα αποτελέσματα σχετικά με την εκτροφή νέων ειδών ιχθύων, καρκινοειδών και μαλακίων καθώς ο κλάδος των υδατοκαλλιεργειών παρουσιάζει συνεχή αναπτυξιακή πορεία με την αύξηση της παραγωγής και τη διεύρυνση των εκτρεφόμενων ειδών καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου τελικού προϊόντος.

Σπύρος Κλαουδάτος

Καθηγητής στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος στο γνωσιακό αντικείμενο των Υδατοκαλλιεργειών. Πρόεδρος της Επιτροπής Υδατοκαλλιεργειών της Γενικής Αλιευτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων (FAO/GFCM/CAQ).

Έχει συμμετάσχει ή συντονίσει πολλά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. ή την Ελληνική Κυβέρνηση.

Πρόεδρος ή μέλος πολλών οργανωτικών επιτροπών για τη διοργάνωση Ελληνικών και Διεθνών Σεμιναρίων με στόχο την προώθηση του Τομέα των υδατοκαλλιεργειών. Έχει συμβάλλει στον σχεδιασμό και εγκατάσταση πολλών υδατοκαλλιεργητικών μονάδωνστον ιδιωτικό τομέα.

Δημήτρης Κλαουδάτος

Ερευνητής στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Π.) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). Θαλάσσιος Βιολόγος του Πανεπιστημίου Ουαλίας Bangor, School of Ocean Sciences U.K. και Διδάκτωρ (PhD) του ίδιου Πανεπιστημίου Swansea School of Biological Sciences.

Έχει Διδάξει (407/80, λέκτορας) Θαλάσσια Βιολογία, Βιολογία Υδρόβιων Σπονδυλωτών, Δυναμική Ιχθυοπληθυσμών και Ενυδρειολογία στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας
και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συμμετέχει και συντονίζει ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. ή την Ελληνική Πολιτεία.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή