Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Διαδρομές στις θεωρίες του χώρου. Οικονομική γεωγραφία
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Διαδρομές στις θεωρίες του χώρου. Οικονομική γεωγραφία
Υπότιτλος Οικονομική γεωγραφία της παραγωγικής αναδιάρθρωσης και της άνισης ανάπτυξης
Συγγραφείς Ηλίας Κουρλιούρος
Έκδοση Α'
Γλώσσα Ελληνικά
Σχήμα 24x17
Χρώμα Κειμένου Ασπρόμαυρο
ISBN 9789607860927
Κωδικός Εύδοξου 12866348
Αριθμός σελίδων 480
Ημερομηνὶα έκδοσης 11 Νοεμβρίου 2011
Τιμή 30,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Βάρος 0.795 kgr
Χαρακτηριστικά πίνακες, διαγράμματα, σχήματα, υποσέλιδα, γλωσσάρι, βιβλιογραφία
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Οι αμοιβαία μετασχηματιστικές σχέσεις οικονομίας-χώρου βρίσκονταν πάντα στο επίκεντρο των κρίσιμων καμπών στην ιστορία και γεωγραφία της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Οι προσεγγίσεις όμως των σχέσεων αυτών διέφεραν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί ένα σημαντικό απόθεμα εννοιολογικών και αναλυτικών εργαλείων, μεθόδων και ερμηνειών, παλιότερων αλλά και νεότερων.

Μια τέτοια κρίσιμη καμπή παρατηρείται στη δεκαετία του 1970 και σηματοδοτεί μια ευρείας κλίμακας κοινωνικοοικονομική και γεωγραφική αναδιάρθρωση του σύγχρονου καπιταλισμού. Η ανάπτυξη της κριτικής Οικονομικής Γεωγραφίας, που απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αυτού, μπορεί να γίνει κατανοητή ως η έκφραση, στο πεδίο των θεωριών του χώρου, αυτών των μεγάλης κλίμακας αναδιαρθρώσεων του σύγχρονου καπιταλισμού.

Το παρόν βιβλίο έχει στόχο την κριτική συζήτηση βασικών προσεγγίσεων του γεωγραφικού χώρου και των αλληλεξαρτήσεών του με τη δυναμική της παραγωγικής αναδιάρθρωσης και άνισης ανάπτυξης του σύγχρονου καπιταλισμού. Περιλαμβάνει αφενός διαχρονικά ζητήματα ιδωμένα, όμως, μέσα από ένα νέο κριτικό πρίσμα και αφετέρου ζητήματα που συμβαίνει να βρίσκονται στην αιχμή πρόσφατων διεθνών προβληματισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παρούσα εργασία προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις παλιότερες και τις νεότερες διαδρομές στις θεωρίες του οικονομικού χώρου, όχι μόνο για λόγους μιας πιο ολοκληρωμένης εξέτασής τους, αλλά και γιατί το καινούριο στο πεδίο της θεωρίας χτίζεται, πολλές φορές, πάνω στα θεμέλια του παλιού υλοποιώντας μια διαδικασία κίνησης ιδεών που ο Schumpeter, παραλληλίζοντάς τη με την οικονομία, θα αποκαλούσε «δημιουργική καταστροφή».

Ηλίας Κουρλιούρος

Ο Ηλίας Α. Κουρλιούρος σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ, Πολεοδομία-Χωροταξία στο ίδιο ίδρυμα (Δρ. Μηχ.) και Γεωγραφία στο LSE (PhD).

Είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Χωροταξίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και σύμβουλος-καθηγητής Ευρωπαϊκής Γεωγραφίας στο ΕΑΠ.

Υπηρέτησε στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικής Γεωγραφίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Διευθυντής του ΠΜΣ «Ανθρωπογεωγραφία, Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου», ενώ διετέλεσε και ως Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.

Πριν εκλεγεί μέλος ΔΕΠ, δραστηριοποιήθηκε ως ερευνητής στο ΕΜΠ (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Τομέας Πολεοδομίας-Χωροταξίας, Σπουδαστήριο Χωροταξίας και Οικιστικής Ανάπτυξης). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε διεθνείς επιστημονικές διοργανώσεις, ενώ είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Η ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα είναι περί τις 160 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή έντυπα, όπως βιβλία και μονογραφίες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή