Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Η διαχείριση του πόνου στη δημόσια σφαίρα
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Η διαχείριση του πόνου στη δημόσια σφαίρα
Υπότιτλος Από τη νηπιακή ηλικία έως την ενηλικίωση
Επιστημονικός Επιμελητής Νικολέττα Τσιτσανούδη - Μαλλίδη
Συγγραφείς Νικολέττα Τσιτσανούδη - Μαλλίδη
Χρυσούλα Λασκαράτου
Βασίλης Αναγνωστόπουλος
Περικλής Πολίτης
Marina Geat
Ζήσης Παπαδημητρίου
Άννα Παναγιωταρέα
Ευαγγελία Κούρτη
Θάνος Βέρδης
Ηλίας Κουρκούτας
Οδυσσέας Μουζάς
Ευστράτιος Παπάνης
Φανή Κουντούρη
Έκδοση Α
Γλώσσα Ελληνική
Σχήμα 17x24
Χρώμα Κειμένου ασπρόμαυρο
ISBN 9789607860873
Κωδικός Εύδοξου 22766570
Αριθμός σελίδων 240
Ημερομηνὶα έκδοσης 22 Οκτωβρίου 2012
Τιμή 15,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Επιστημονική Επιμέλεια Νικολέττα Τσιτσανούδη
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Η ιδέα για τη μελέτη της διαχείρισης του πόνου στο δημόσιο επίπεδο γεννήθηκε πριν από δέκα περίπου χρόνια. Το πρώτο ερέθισμα δόθηκε μέσα από την παρατήρηση ενημεροδιασκεδαστικών εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης που για μεγάλα διαστήματα διαχειρίζονταν τα προβλήματα των πολιτών. Η εύρεση ενός κρεβατιού στην εντατική διεκπεραιωνόταν ευκολότερα, εάν προηγουμένως ο πολίτης κατέφευ- γε στα «φιλάνθρωπα» ΜΜΕ για «να πει τον πόνο του». Η αντίστοιχη «αλληλεγγύη» διέκρινε και τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Ασφαλώς, πρόκειται για τη μία από τις πολλές όψεις ενός ζητήματος που η οικονομική ύφεση καθιστά σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο.

Το φαινόμενο της αντιμετώπισης υποθέσεων πόνου διαχύθηκε με το πέρασμα του χρόνου στο διαφημιστικό λόγο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs. Υπερέβη την πολιτική και τα ΜΜΕ στις παραδοσιακές τους μορφές. Η κυριαρχία των υπερμέσων μείωσε την απήχηση της τηλεόρασης, την ίδια στιγμή που τα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες εξασφάλισαν άμεση πρόσβαση στην εναλλακτική ειδησεογραφία και τα κοινωνικά δίκτυα.

Το φιλεύσπλαχνο και επιδέξιο “management” της ανθρώπινης οδύνης στη δημόσια σφαίρα εξοστράκισε το ανεπικοινώνητο του πόνου και ευδοκίμησε χάρη στη στάση της απατηλής οικειότητας από την πλευρά των ασκούντων την επιτροπεία του άλγους έναντι όσων το υποφέρουν. Η νηπιακή και παιδική ηλικία δεν εξαιρέθηκε. Στα “reality” τα παιδιά εργαλειοποιήθηκαν και μετατράπηκαν σε κοινά ανταλλάξιμα αγαθά.

Το βιβλίο εξετάζει τις γλωσσικές, κοινωνικοπολιτικές, νομικές και ψυχολογικές διαστάσεις της αντιμετώπισης του ανθρώπινου πόνου που «ανεβαίνει» στη δημόσια σφαίρα. Δεν απευθύνεται σε «καλούς και αγα- θούς» αναγνώστες, αλλά σε όσους επιμένουν να «πλανώνται» ότι μπο- ρούν να εξελιχθούν σε ενεργούς διαμορφωτές της επικοινωνίας.

Νικολέττα Τσιτσανούδη - Μαλλίδη

Η Νικολέττα Δ. Τσιτσανούδη-Μαλλίδη γεννήθηκε το 1966 στη Λάρισα. Είναι διδάκτωρ κοινωνιογλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο γνωστικό αντικείμενο "Νεοελληνική γλώσσα και δημοσιογραφικός λόγος". Διδάσκει το μάθημα "Κριτικός Γραμματισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας" στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου.

Ως δημοσιογράφος έχει εργασθεί σε σειρά αθηναϊκών εφημερίδων ("Χώρα", "Αδέσμευτος Τύπος", "Επενδυτής" κ.ά.) και έχει διευθύνει περιφερειακά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ. Συνεργάσθηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό NEW CHANNEL και την Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος, παρουσιάζοντας πολιτικές και κοινωνικές εκπομπές.


Διετέλεσε υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στην Αντιπροεδρία της Βουλής των Ελλήνων και ασχολήθηκε συστηματικά με το αντικείμενο της υποστήριξης του κοινοβουλευτικού έργου. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σειρά διεθνών Συνεδρίων και έχει αρθρογραφήσει στον ελληνικό και ξένο έντυπο Τύπο (εφημ. "Βήμα" κ.ά.). Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.
Είναι παντρεμένη με τον κ. Γιώργο Μαλλίδη και έχουν δύο παιδιά.

Χρυσούλα Λασκαράτου

Η Χρυσούλα Λασκαράτου είναι Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γλωσσολογία (ΜΑ και PhD) στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας. Οι τομείς εξειδίκευσής της είναι Μορφολογία, Σύνταξη, Αντιπαραβολική Γλωσσολο- γία, Τυπολογία Γλωσσών και Ανάλυση Λαθών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση θεμάτων της ελληνικής και αγγλικής γραμματικής, στη θεωρητική διερεύνηση γραμματικών φαινομένων και την αξιοποίησή τους στη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε μειονοτικούς-μουσουλμάνους (κυρίως τουρκόφωνους) μαθητές πλειονοτικών σχολείων, καθώς και στη μελέτη της γλωσσικής έκφρασης του πόνου -και των συναισθημάτων γενικότερα– στο πλαίσιο τόσο της λειτουργικής όσο και της γνωσιακής προσέγγισης. Η πολύτιμη και πρωτοποριακή πολυετής έρευνά της με θέμα τη γλωσσική απεικόνιση του πόνου στην Ελληνική στηρίχτηκε σε ένα εξειδικευμένο ηλεκτρονικό σώμα κειμένων αποτελούμενο από αυθεντικούς διαλόγους μεταξύ ασθενών και θεραπευτών.

Βασίλης Αναγνωστόπουλος

Ο Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Δομοκού το 1941. Σπούδασε με υποτροφία Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσο- φική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Γερμανία. Υπηρέτησε ως φιλόλογος στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Καθηγητής της Νεοελληνι- κής Λογοτεχνίας, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το 1989 έως το 2008, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Έχει κατευθύνει τη δράση του σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Στο Πανεπιστήμιο (Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης) έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού και το Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας. Είναι Διευθυντής του περιοδικού Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους (έτος ίδρυσης 1986). Διε- τέλεσε Πρόεδρος του Π.Τ.Π.Ε. (2003-2007), του «Κύκλου» (1994-2000), καθώς και άλλων πολιτιστικών σωματείων. Είναι Πρόεδρος της Φιλολογικής, Ιστορικής, Αρχαιολογικής, Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.) και του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.).

Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, καθώς και από άλλους φορείς. Έχει γράψει βιβλία (γύρω στα 50) για τη γλώσσα, την ποίηση, την παιδική και νεανική λογοτεχνία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη λαϊκή λογοτεχνία, τη λαϊκή παράδοση, το παραμύθι, βιβλία για παιδιά, ανθολόγια κ.ά.

Περικλής Πολίτης

Ο Περικλής Πολίτης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και επόπτης της αναθεώρησης του Λεξικού της Κοινής Νεοελληνικής (Ινστιτούτο Νεοελ- ληνικών Σπουδών-ΑΠΘ). Πεδία των ερευνητικών του ενδιαφερόντων είναι η κοινωνιογλωσσολογία (γλωσσική ποικιλότητα του δημοσιογραφικού λόγου), η ανάλυση λόγου (θεωρία και τυπολογία κειμενικών ειδών, γλωσσικό προφίλ δημοσιογραφικών ειδών, αναφερόμενος λόγος στα Μέσα) και η γλωσσολογία σωμάτων κειμένων. Ανάμεσα στα πρόσφατα δημοσιεύματά του περιλαμβάνονται άρθρα για την επιστημολογία του λόγου της διαμεσολαβημένης επικοινωνίας, για την προσωδία του δημοσιογραφικού λόγου στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, για τις εννοιακές μεταφορές και τις λεξικές συμπαραθέσεις τηλεοπτικών ειδήσεων, για την παρωδία σε ραδιοφωνικές διαφημίσεις καθώς επίσης και η επιμέλεια ενός τόμου με τίτλο Ο λόγος της μαζικής επικοινωνίας.

Marina Geat

Marina Geat is Associate Professor of French Language and Literature in the Faculty of Edu- cation Sciences at Roma Tre University. Before she has been Assistant Professor and Senior Lecturer in French Language and Literature at Salerno University and at Roma Tre Univer- sity. Her research interests are: French Literature of XIX and XX centuries, Francophone literatures, European Studies, Semiology and Linguistics, Theatre and Media Studies. She published many articles and essays on these subjects.

 

Ζήσης Παπαδημητρίου

Ο Ομότιμος Καθηγητής Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1939 στους Γόννους της Λάρισας. Σπούδασε αρχικά ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο (Technische Universität) του Βερολίνου και στη συνέχεια Γενική Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα «Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οργά- νωση της εργασίας» και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας (Dr.Phil.) του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης του Μάιν.

Εξειδικεύτηκε στη Βιομηχανική Κοινωνιολογία και εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως ερευνητής τεχνολογίας στο διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας, γνωστό και ως «Κριτική Σχολή της Φρανκφούρτης», δημιούργημα των Γερμανών φιλοσόφων Max Horkheimer, Theodor Adorno, Herbert Marcuse κλπ. Παράλληλα και σε συνδυασμό με το ερευνητικό του έργο, δίδαξε για δέκα χρόνια Βιομηχανική Κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης.

Από το 1985 μέχρι και τη συνταξιοδότησή του τον Αύγουστο του 2006, δίδαξε Γενική και Πολιτική Κοινωνιολογία στο Προπτυχιακό καθώς και Πολιτική Επιστήμη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tohoku της Ιαπωνίας, προσκεκλημέ- νος από την Japan Society for the Promotion of Science (1992), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1993-1996) καθώς και στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (Δ.Ο.Σ.Α.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή (1999-2006). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στα Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Μεταφράσεις εργασιών του δημοσιεύτηκαν επίσης στα Ιταλικά και Ιαπωνικά.

Άννα Παναγιωταρέα

Η δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, συγγραφέας Άννα Παναγιωταρέα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο Ιστορικό Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξελέγη το 1995 Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου, όπου εργάζεται σήμερα ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, διδάσκοντας την τέχνη της συνέντευξης και την ανάλυση και σύνθεση των ειδήσεων. Από το 1976 δημοσιογραφεί στα μεγαλύτερα έντυπα του καθημερινού και του εβδομαδιαίου Τύπου ως συντάκτης στο πολιτικό ρεπορτάζ. Επίσης, από το 1976 εργάζεται στο ραδιόφωνο, στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, διευθύνοντας και παρουσιάζοντας ενημερωτικές εκπομπές.

Ευαγγελία Κούρτη

Η Ευαγγελία Κούρτη σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στη Γαλλία και είναι διδάκτορας ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας σε θέματα επικοινωνίας στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα επικοινωνίας, μαζικής επικοινωνίας και ειδικότερα στη σχέση παιδιών και μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Θάνος Βέρδης

Ο Αθανάσιος Βέρδης είναι λέκτορας Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθη- νών. Σπούδασε Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας (M.Sc.) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και είναι διδάκτορας του London Institute of Education. Διδάσκει ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους έρευνας και στο Τμήμα όπου εργάζεται είναι υπεύθυνος σπουδών για την ειδίκευση της εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάλυση ποσοτικών εκπαιδευτικών δεδομένων αλλά και στις σύγχρονες ποιοτικές μεθοδολογίες. Έχει γράψει άρθρα σχετικά με την παραπαιδεία, το σχολικό κλίμα, τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας, το μέγεθος της επίδρασης, την ανάλυση δεδομένων με ιεραρχική μορφή, τη σχολική αποτελεσματικότητα, την αυτοεθνογραφία, καθώς και τις βασισμένες στην τέχνη ερευνητικές μεθοδολογίες.

Ηλίας Κουρκούτας

Ο Ηλίας Κουρκούτας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1961. Είναι Κλινικός Ψυχολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αντικείμενο την Ψυχολογία παιδιών και εφήβων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (Συναισθηματικές-Συμπεριφορικές Δυσκολίες, Αυτισμός, Νοητικές Ανεπάρκειες, Χρόνιες Ασθένειες, Μαθησιακές Δυσκολίες, Παραβατικές-αντικοινωνικές συμπεριφορές κλπ.), ενώ ασχολείται ερευνητικά με το ρόλο των νέων μοντέλων ψυχικής υγείας, καθώς και των «ενταξιακών πρακτικών» στα σχολεία. Έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού, είτε ως προσκεκλημένος καθηγητής είτε μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, και έχει συγγράψει ένα μεγάλο αριθμό άρθρων στα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

Οδυσσέας Μουζάς

Ο Οδυσσέας Μουζάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. (1981) και έκανε σπουδές ψυχιατρικής ειδικότητας στο Πανεπιστήμιο Paris VI (Hopital Pitié- Salpêtrière). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1996) με θέμα: «Εκτίμηση της ψυχοπαθολογίας και των παραγόντων που την επηρεάζουν στο νομό Ιωαννίνων». Έχει ειδικευθεί στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στους τομείς της Κοινοτικής Ψυχιατρικής, της Ψυχοσωματικής Ιατρικής, της Διασυνδετικής/Συμβουλευτικής Ψυχιατρικής και της Συστημικής Ψυχοθεραπείας. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το Σεπτέμβριο του 2010 του ανατέθηκε η διεύθυνση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ευστράτιος Παπάνης

Γεννήθηκε το 1969 στην Αγιάσο της Λέσβου. Σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Μεθοδολογία Έρευνας σε μεταπτυχιακό επίπεδο (ΜSc) στο Πανεπιστήμιο Reading της Βρετανίας. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Παράλληλα έχει τελειώσει Δημοσιογραφία και κατέχει δίπλωμα Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας. Δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στα Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θράκης και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο διδασκαλείο «Αλέξανδρος Δελμούζος», στα Π.Ε.Κ. Λέσβου και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ερευνητής στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Β. Αιγαίου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας «Θεομήτωρ», μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων «Πνοή» και Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Ιδρύματος Θεομήτωρ».

Φανή Κουντούρη

Η Φανή Κουντούρη σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική Κοινωνιολογία και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Paris IX-Dauphine και στην Κοινω- νιολογία στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS). Είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Paris 1-Panthéon Sorbonne. Έχει διδάξει τα αντικείμενα της Πολιτικής Επικοινωνίας και Πολιτικής Επιστήμης στα Τμήματα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Σήμερα εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή