Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Οικονομικά Μαθηματικά
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Οικονομικά Μαθηματικά
Υπότιτλος Μαθηματικές μέθοδοι στην επιστήμη της οικονομίας και της διοίκησης
Συγγραφείς Μαρία Μαύρη
Έκδοση Α'
Γλώσσα Ελληνική
Σχήμα 17x24
Χρώμα Κειμένου Ασπρόμαυρο
ISBN 9786185036027
Κωδικός Εύδοξου 32998962
Αριθμός σελίδων 424
Ημερομηνὶα έκδοσης 20 Σεπτεμβρίου 2013
Τιμή 30,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Βάρος 0.750 kgr
Χαρακτηριστικά Μαθηματικοί τύποι, πίνακες, διαγράμματα, σχήματα, index, βιβλιογραφία, ασκήσεις, λύσεις, ευρετήριο ορισμών εννοιών.
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Τα μαθηματικά ή τα λατρεύεις ή τα μισείς!

Για να λατρέψεις κάτι πρέπει να το κατανοήσεις, για τη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα μάλλον είναι λίγο πιο απλά. Στόχος αυτού του βιβλίου είναι προφανώς να κάνει τον αναγνώστη να τα λατρέψει. Κι αυτό γιατί, πέρα από τις απλουστευτικές δηλώσεις ότι«τα μαθηματικά είναι δύσκολα», υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια: τα μαθηματικά έχουν λογική, και το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς για να τα κατανοήσει είναι να ακολουθήσει τη λογική τους. Η συνέχεια απλά είναι απολαυστική.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται τόσο σε φοιτητές που νιώθουν μια έλξη από τον χώρο του Λογισμού όσο και σε φοιτητές που «πρέπει» να παρακολουθήσουν ένα μάθημα«μαθηματικών» προκειμένου να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν.Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει διπλή ταυτότητα, να παρουσιάσει τις έννοιες της συνάρτησης, της συνέχειας, της παραγώγισης της ολοκλήρωσης και της άλγεβρας με τρόπο ώστε αυτές να γίνουν κατανοητές από τον φοιτητή και εν συνεχεία να τις αναδείξει ως βασικά εργαλεία για τη μελέτη της συμπεριφοράς οικονομικών συναρτήσεων και υποδειγμάτων.

Τα μαθηματικά μπορούν να είναι αυτοσκοπός, μπορούν όμως να είναι και μέσο, και αυτή είναι η βασική φιλοσοφία του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Ο Πυθαγόρας, ο Fermat, ο Leibnitz, o Gauss, ο Euler, o Jacobi και o Riemann μπορούν άνετα να συνδιαλέγουν με τον Keynes, τον Smith, τον Samuelson και τον Leontief πάνω στο προνομιακό πεδίο που τους προσφέρει η αλληλεπίδραση των μαθηματικών και της οικονομικής επιστήμης.Η καλύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών συνεπάγεται και μεγαλύτερη κατανόηση των μεταβολών των οικονομικών μεγεθών.

Έτσι, σε κάθε κεφάλαιο παρουσιάζονται αναλυτικά οι έννοιες, οι μέθοδοι και οι αντίστοιχες μαθηματικές τεχνικές και εν συνεχεία περιγράφεται η εφαρμογή τους στην οικονομική επιστήμη. Σε κάποια κεφάλαια, όπως αυτά των παραγώγων και των συναρτήσεων πολλών μεταβλητών, παρουσιάζονται σ’ ένα κεφάλαιο οι μαθηματικές έννοιες και σε επόμενο κεφάλαιο οι αντίστοιχες οικονομικές εφαρμογές.

Με περισσότερα από 200 λυμένα παραδείγματα, 150 διαγράμματα και με αναλυτική παρουσίαση όλων των δύσκολων σημείων των εννοιών που μοιάζουν αφηρημένες, το συγκεκριμένο βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγγραμμα αναφοράς για τους φοιτητές, στο οποίο μπορούν να ανατρέξουν οποιαδήποτε στιγμή για να βρουν και να χρησιμοποιήσουν μαθηματικές έννοιες (βασικές ή και προχωρημένες) και οικονομικά υποδείγματα.

Μετά την πρώτη ανάγνωση του βιβλίου, ο αναγνώστης θα έχει καταλάβει ότι η επιστήμη και τα γνωστικά αντικείμενα δεν περιχαρακώνονται πίσω από λέξεις και νοητικές γραμμές. Η αλληλεπίδραση των αντικειμένων αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη στην ιστορία της επιστήμης. Η από κοινού πορεία και εξέλιξη των μαθηματικών και της οικονομικής επιστήμης είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του συγγράμματος.

Καλή ανάγνωση!

Μαρία Μαύρη

Η Μαρία Μαύρη είναι Επίκου­ρη Καθηγήτρια Ποσοτικών Μεθόδων στο Τμήμα Διοίκη­σης Επιχειρήσεων του Πανεπι­στήμιου Αιγαίου.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του E.K.Π.Α. με Ph.D και M.Sc. στις Επιστήμες Αποφάσεων από το Οικονομι­κό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει διδάξει στο Πάντειο Πα­νεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπι­στήμιο Πειραιά.
Έχει δημοσιεύσει επιστημονι­κές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και είναι κριτής σε επιστημονι­κά περιοδικά.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή