Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Εστιατόριο: Διοίκηση και οργάνωση επισιτιστικών επιχειρήσεων
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Εστιατόριο: Διοίκηση και οργάνωση επισιτιστικών επιχειρήσεων
Συγγραφείς Κώστας Αρβανίτης
Δημήτρης Αρβανίτης
Έκδοση Α
Γλώσσα Ελληνική
Σχήμα 17x24
Χρώμα Κειμένου ασπρόμαυρο
ISBN 9786185036065
Κωδικός Εύδοξου 59361015
Αριθμός σελίδων 632
Ημερομηνὶα έκδοσης 15 Σεπτεμβρίου 2016
Τιμή 45,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Χαρακτηριστικά πίνακες, φωτογραφίες, διαγράμματα
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Το “Εστιατόριο” ως επιχείρηση δημιουργείται από άτομα δραστήρια και με επαγγελ­ματικές ανησυχίες σε περιοχές, όπου η ζήτηση για προμήθεια έτοιμου φαγητού είναι έντονη και το κίνητρο του κέρδους ελκυστικό.

Αυτές οι επιχειρήσεις εστίασης υποστηρίζουν και καλύπτουν ανάγκες για φαγητό τόσο μικρού όσο και μεγάλου αριθμού ατόμων όπως η μικρή ταβέρνα αλλά και το μεγάλο εστιατόριο που λειτουργεί μεσημέρι και βράδυ ή κάποιο άλλο με συνεχή εικοσιτετράωρη λειτουργία σε αεροδρόμια, οδικούς άξονες, ξενοδοχεία ή σε κρουαζιερόπλοια που οι 3.000 επιβάτες τους πρέπει να λάβουν τροφή τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Στην σημερινή εποχή οι επιχειρήσεις παραγωγής και πώλησης φαγητών και ποτών εκτός της τεχνογνωσίας, ως οικονομικές μονάδες υποχρεούνται να εφαρμόζουν ότι, επιβάλλεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και έχει σχέση σε θέματα με υγειο­νομικούς κανονισμούς (για την προστασία της υγείας των πελατών και των εργαζομέ­νων), καθώς και σε θέματα εργατικά, φορολογικά, αγορανομικά και άλλα που σχετικά με το Δημόσιο συμφέρον.

Επίσης οι επιχειρήσεις εστίασης για να μπορούν να ανταγωνισθούν ομοειδείς επιχειρήσεις πρέπει να εφαρμόζουν συστήματα και μεθόδους που έχουν σχέ­ση με την αύξηση και την προώθηση των πωλήσεων, την διαφήμιση, την προβολή, και γενικότερα με την διοίκηση της όπως στον προγραμματισμό και στην οργάνωση.

Το παρόν σύγγραμμα με τον τίτλο “ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ” και με την μορφή που έχει, επιχειρεί να μεταφέρει σε όσους εμπλέκονται ή επιχειρούν να εμπλακούν στο χώρο της επαγγελμα­τικής εστίασης, τις κλασικές αρχές, μεθόδους και διαδικασίες οργάνωσης, λειτουργίας, διαχείρισης και ελέγχου της παραγωγής και των πωλήσεων μιας επιχείρησης εστίασης καθώς και τους  τρόπους ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών και προϊόντων που διαθέτουν με στόχο την δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος απέναντι σε άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Κώστας Αρβανίτης

Ο Κώστας Αρβανίτης διετέλεσε καθηγητής (καθηγητής εφαρμογών) στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (πρώην Λάρισας), στο οποίο βρέθηκε στη θέση του προϊσταμένου στο διάστημα 1990-1994, και υπεύθυνος της ομάδας των ειδικών τουριστικών μαθημάτων. Δίδαξε σε δημόσια Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ. και συμμετείχε στις επιτροπές ειδικών επιστημόνων στον Ο.Ε.Ε.Κ.

Είναι επιστημονικός σύμβουλος προγραμμάτων κατάρτισης και συμμετέχει μέρος σε διεθνή συνέδρια με θέμα τον τουρισμό και έχει εισηγηθεί σε ημερίδες-διημερίδες αντίστοιχα θέματα.

Ασχολείται συστηματικά με την διοίκηση, την οργάνωση και τη διαχείριση των επισιτιστικών επιχειρήσεων και είναι εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ.

Δημήτρης Αρβανίτης

Ο Δημήτρης Αρβανίτης είναι κάτοχος των πτυχίων H.N.D. Hotel, Catering and Institutional Management από το ‘The Nottingham Trent University’, “BSc (Hons) Hospitality Management από το ‘The Manchester Metropolitan University’, μεταπτυχιακού πτυχίου “MSc European Conference Management από το Sheffield Hallam University” της Μεγάλης Βρετανίας και έχει μετεκπαιδευτεί στο “Hotel Revenue Management από το Cornell University” των Η.Π.Α.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Μεγάλη Βρετανία και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνέχισε την πολυετή ενασχόληση του σε Ξενοδοχεία. Μεταξύ άλλων διετέλεσε Υποδιευθυντής στα Ξενοδοχεία Divani Meteora (2005 – 2008) και Divani Palace Acropolis (2008 – 2015) στο οποίο συνεχίζει ως Γενικός Διευθυντής από τον Ιούλιο του 2015 έως και σήμερα.

Ασχολείται συστηματικά με την διοίκηση ολικής ποιότητας (TQM) στο χώρο του επισιτισμού (F&B Μanagement), στη διαχείριση  της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι επισιτιστικές επιχειρήσεις, στις τεχνικές μάρκετινγκ στο χώρο του catering, στη διαχείριση HACCP, στην οικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων επισιτισμού.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή