Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Εκπαιδευτική Έρευνα
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Εκπαιδευτική Έρευνα
Υπότιτλος Ποσοτικές και Ποιοτικές Μέθοδοι - Ανάλυση και Εφαρμογές
Συγγραφείς L.R. Gay
Geoffrey E. Mills
Peter Airasian
Έκδοση 1η Ελληνική από 10η Αμερικάνικη
Γλώσσα Ελληνικά
Σχήμα 21x29
Χρώμα Κειμένου ασπρόμαυρο
ISBN 9786185036300
Κωδικός Εύδοξου 68370025
Αριθμός σελίδων 672
Ημερομηνὶα έκδοσης 30 Αυγούστου 2017
Τιμή 54,90 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Όπως η ένατη έκδοση, έτσι και η δέκατη αντανακλά έναν συνδυασμό εισερχόμενων πληροφοριών που είτε επιζητήθηκαν είτε όχι.

Το βιβλίο «Εκπαιδευτική έρευνα» έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για να χρησιμοποιηθεί στο εισαγωγικό μάθημα της εκπαιδευτικής έρευνας, που είναι βασικό σε πολλά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Επειδή, ωστόσο, ο τρόπος που καλύπτεται η θεματολογία του είναι αναλυτικός, μπορεί εύκολα να καλύψει τις ανάγκες προπτυχιακού αλλά και μεταπτυχιακού μαθήματος.

Το βιβλίο είναι βασισμένο στην πεποίθηση ότι ένα εισαγωγικό μάθημα στην έρευνα πρέπει να είναι προσανατολισμένο περισσότερο στις δεξιότητες και στην εφαρμογή παρά στη θεωρία.

Οι συγγραφείς επιδιώκουν μια ρεαλιστική προσέγγιση, που δίνει έμφαση όχι μόνο στις γνώσεις τις οποίες θα αποκτήσει ο φοιτητής, αλλά και σε όσα θα μπορεί να κάνει με τις γνώσεις αυτές.

Έτσι, στην παρούσα έκδοση, ο φοιτητής παρακολουθεί και μαθαίνει να εφαρμόζει τα βασικά βήματα της ερευνητικής διαδικασίας.

Αρχικά γίνεται συζήτηση για την εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου στην εκπαίδευση και για τους ηθικούς προβληματισμούς που επηρεάζουν τη διεξαγωγή κάθε εκπαιδευτικής έρευνας.

Ο φοιτητής μαθαίνει πώς να εντοπίζει ένα ερευνητικό πρόβλημα και να διατυπώνει υποθέσεις, πώς να κάνει μια ανασκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας, να αναπτύσσει ένα σχέδιο έρευνας, να επιλέγει δείγματα και όργανα μέτρησης.

Ακολουθεί περιγραφή και συζήτηση σχετικά με τις διάφορες μεθόδους ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, αλλά και σχετικά με τις στατιστικές προσεγγίσεις, την ανάλυση και την ερμηνεία των δεδομένων.

Αναλύονται επίσης οι προσεγγίσεις που περιλαμβάνουν μικτές μεθόδους καθώς και η έρευνα δράσης.

Τέλος, το βιβλίο εστιάζεται στη σύνταξη αλλά και στην αξιολόγηση μιας ερευνητικής αναφοράς.

L.R. Gay

Geoffrey E. Mills

Peter Airasian

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή