Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Δυσκολίες Μάθησης, Συμπεριληπτική Εκπαίδευση
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Δυσκολίες Μάθησης, Συμπεριληπτική Εκπαίδευση
Συγγραφείς Ευσταθία (Έφη) Ηλιοπούλου
Έκδοση 1η 2018
Γλώσσα Ελληνικά
Σχήμα 14x21
Χρώμα Κειμένου ασπρόμαυρο
ISBN 9786185036348
Κωδικός Εύδοξου 77108644
Αριθμός σελίδων 312
Ημερομηνὶα έκδοσης 10 Σεπτεμβρίου 2018
Τιμή 18,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Οι δυσκολίες μάθησης χαρακτηρίζουν μεγάλο ποσοστό μαθητών. Το Σχολείο καλείται σήμερα να διαχειριστεί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία, καθώς και μαθητές αλλοδαπούς και πρόσφυγες. Ο έγκαιρος και έγκυρος εντοπισμός των δυσκολιών μάθησης για τη σωστή πλαισίωση των μαθητών είναι επιβεβλημένος.

Η αξιοποίηση σύγχρονων διδακτικών μοντέλων και προσεγγίσεων με την παράλληλη αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) ως εργαλείου μάθησης, η ανάπτυξη των κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών, καθώς και ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία, ο οποίος χρήζει ενίσχυσης μέσω επιμορφώσεων, μέσω αλλαγών των Αναλυτικών Προγραμμάτων και μέσω αλλαγών των δομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών Συμβουλευτικής, Διάγνωσης και Υποστήριξης, κρίνονται αναγκαία για την άρση των εμποδίων μάθησης των μαθητών.

Η οργανωτική και λειτουργική διαφοροποίηση της διδασκαλίας, καθώς και τα Εξατομικευμένα Προγράμματα Εκπαίδευσης (ΕΠΕ) είναι ακρογωνιαίοι λίθοι για τη Συμπεριληπτική Εκπαίδευση που προσβλέπει στον Κοινωνικό, Λειτουργικό και Γνωστικό Εγγραμματισμό των ατόμων, με απώτερο σκοπό την αρμονική συνύπαρξη σε μια αλληλέγγυα/συμπεριληπτική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις.

Ευσταθία (Έφη) Ηλιοπούλου

Η Ευσταθία (Έφη) Ηλιο­πούλου είναι Δρ. Οπτικού Αλφαβητισμού και Εκπαι­δευτικής Ενταξιακής Πολι­τικής του Παντείου Πανεπι­στημίου.

Έχει συνεργαστεί με το Π.Ι., Ι.Ε.Π., Εισαγγελία Ανηλίκων, Δομές Προ­σφύγων, Οργανισμούς φροντίδας και επιμέλειας κακοποιημένων και παρα­μελημένων παιδιών, καθώς και με Σχολικούς Συμβού­λους Γενικής και Ειδικής Αγωγής της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει την εποπτεία της πρακτικής άσκησης μεταπτυχιακών φοιτητών στο ΕΚΠΑ στην Ειδική Αγωγή και στην Σχολική Ψυχολογία.


Είναι τακτικό μέλος των ομάδων ΔιαφοροΔιάγνωσης και υποστήριξης στο ΥΠΕΠΘ.

Επιπλέον, ασκεί συμβουλευτική σε γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, επιμορφώνει και επικουρεί στο έργο τους εκπαιδευτικούς των Παράλληλων Στηρίξεων, των Τμημάτων Ένταξης και της  Γενικής τάξης.

Έχει δημοσιεύσεις στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο και είναι συγγραφέας Αξιολογικών Εργαλείων για ΚΔΑΥ. Έχει συμμετοχή σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων με πανελλήνια και διεθνή συμμετοχή.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή