Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Aναζητώντας το Πνεύμα της Αμερικανικής Δημοκρατίας
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Aναζητώντας το Πνεύμα της Αμερικανικής Δημοκρατίας
Υπότιτλος Η ανάλυση του Max Weber για μια μοναδική πολιτική κουλτούρα
Συγγραφείς Stephen Kalberg
Έκδοση 1η Ελληνική από 1η Αμερικάνικη
Γλώσσα Ελληνικά
Σχήμα 14x21
ISBN 9786185036362
Κωδικός Εύδοξου 77109974
Αριθμός σελίδων 232
Ημερομηνὶα έκδοσης 15 Σεπτεμβρίου 2018
Τιμή 15,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Ετοιμάζεται
Επιστημονική Επιμέλεια Μανούσος Μαραγκουδάκης

Σε μία gestalt αλλαγή από τη συνήθη εφαρμογή τής Προτεσταντικής Ηθικής του Weber στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ο Kalberg καταδεικνύει ότι η ίδια θεωρία εξηγεί την αμερικανική πολιτική. Θα μπορούσε κάλλιστα το βιβλίο ανά χείρας να ονομαστεί Η Προτεσταντική Ηθική και το Πνεύμα της Δημοκρατίας. Οι ασκητές προτεστάντες επεξεργάζονται τη σωτηρία τους στην Αμερική όχι μόνο ως ατομικό εργασιακό ήθος, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά σε μια κοινωνική σφαίρα καλής θέλησης, ισότητας, και δημόσιας ευθύνης.

Τότε αρχίζει να ξεδιπλώνεται ένα ιστορικό δράμα: οι φορείς των αξιών της δημοκρατίας μεταφέρουν το πνεύμα της δημοκρατίας δια μέσου των γενεών, όμως η μεταφορά αυτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω των αυξανόμενων αυτοπροωθητικών δυνάμεων του καπιταλισμού και της γραφειοκρατίας. Καθώς η πολιτική σφαίρα της δημοκρατίας υπονομεύεται, ο αμερικανικός ατομικισμός διοχετεύεται σε ιδιωτικές ατραπούς πρακτικών και προσωπικών ανησυχιών.

Αμφιβάλλοντας ότι η μοναδική αμερικανική πορεία προς το πνεύμα της δημοκρατίας μπορεί να εφαρμοσθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, ο Kalberg ανιχνεύει τις ηθικές ανησυχίες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής να επιβιώνουν ακόμη και στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.

Ένα βιβλίο πολιτικο-ιστορικής πολυπλοκότητας υποδειγματικό του πνεύματος του Weber.

Stephen Kalberg

Ο Stephen Kalberg, Αναπληρωτής καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, διδάσκει κύκλους μαθημάτων για την αμερικανική κοινωνία, την κλασική θεωρία, τη σύγχρονη θεωρία και τις συγκριτικές πολιτικές κουλτούρες.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Max Weber’s Comparative- Historical Sociology (University of Chicago Press 1994) και Max Weber’s Comparative-Historical Sociology Today (Ashgate 2012), μεταφραστής και επιμελητής του βιβλίου: Max Weber: The Protestant Ethic and the Spirit of Capitalism with Other Writings on the Rise of the West (Oxford 2009), μεταφραστής του έργου Max Weber: The Protestant Ethic and the Spirit of Capitalism (Oxford 2011) και επιμελητής του έργου Max Weber: Readings and Commentary on Modernity (Wiley-Blackwell 2005).

Η γενική εισαγωγή του για τα έργα του Weber, δημοσιευμένη στο The Wiley-Blackwell Companion to Major Social Theorists (2003, 2011), έχει δημοσιευτεί στα γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, τούρκικα και ιταλικά. Επίσης έχει δημοσιεύσεις στις πολιτικές και οικονομικές κουλτούρες της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 0 σχόλια.


Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή