Βιβλία
Υπό Έκδοση


<a style='color: #50493c;' href='/books/125'>Κοινωνική Χρηματοοικονομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/126'>Ο πηλός στην οικοδομική</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/127'>Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων</a> <a style='color: #50493c;' href='/books/120'>Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων</a>
Πληροφορίες
Ξύλο
Πατήστε για μεγέθυνση
Tίτλος Ξύλο
Υπότιτλος Είδη ξύλου, χρήσεις, δομή, ιδιότητες, απειλές, προστασία
Συγγραφείς Γεράσιμος Παυλογεωργάτος
Έκδοση A'
Γλώσσα Ελληνικά
Σχήμα 24x17
Χρώμα Κειμένου έγχρωμο
ISBN 9789607860903
Κωδικός Εύδοξου 12464717
Αριθμός σελίδων 616
Ημερομηνὶα έκδοσης 15 Δεκεμβρίου 2011
Τιμή 40,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
Διαθεσιμότητα Διαθέσιμο
Βάρος 1.296 kgr
Χαρακτηριστικά 168 φωτογραφίες έγχρωμες, Σχέδια, Πίνακες, Παραδείγματα, Επεξηγηματικό γλωσσάριο όρων, Ευρετήριο, Βιβλιογραφία
Περιεχόμενα Περιεχόμενα
Προεπισκόπηση Προεπισκόπηση

Το ξύλο είναι ένα υλικό φυσικό, ανανεώσιμο, ανακυκλώσιμο και πλήρως βιοδιασπώμενο που η κατεργασία του δεν απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, δεν παράγει σημαντικές ποσότητες αποβλήτων και δεν προϋποθέτει την αγορά ακριβού εξοπλισμού. Η μεγάλη ποικιλία των ειδών του, προσέφερε στον άνθρωπο, ένα υλικό με μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες και μία σημαντική ποικιλία επιθυμητών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων για χιλιάδες χρήσεις. Στο γεγονός αυτό οφείλεται η αδιάκοπη χρήση του από τον άνθρωπο, από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τις σύγχρονες κοινωνίες, αποτελώντας ένα από τα πιο κοινά υλικά από το οποία κατασκευάστηκε σημαντικό μέρος της παγκόσμιας υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ξύλο όμως είναι υλικό που οι ιδιότητες του, η σύσταση του και η δομή του μεταβάλλονται μεταξύ των διαφόρων ειδών του, προσβάλλεται από ποικιλία ζώντων οργανισμών και απειλείται από τις συχνές μεταβολές των συνθηκών που επικρατούν στο περιβάλλον όπου φιλοξενείται.

Σκοπός λοιπόν του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να παρουσιάσει τις γνώσεις που προέρχονται από την έρευνα αρκετών, και διαφορετικών μεταξύ τους, διακριτών επιστημονικών πεδίων, που αφορούν αυτό το πολύ ενδιαφέρον υλικό. Σε ξεχωριστά κεφάλαια του συγκεκριμένου βιβλίου παρουσιάζονται αναλυτικά:

  • τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες των 74 πιο κοινών ειδών ξύλου σε διεθνές επίπεδο,
  • οι ιστορικές, οι διαχρονικές και οι σύγχρονες χρήσεις του ξύλου ομαδοποιημένες σε 40 κατηγορίες,
  • η δομή, η σύσταση και οι ιδιότητες των διαφόρων ειδών του,
  • οι ποικίλες απειλές που δέχεται ως υλικό και
  • οι μέθοδοι και τεχνικές που εφαρμόζονται έτσι ώστε να είναι η δυνατή η διατήρηση των ξύλινων αντικειμένων και κατασκευών στο χρόνο.


Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται, εργάζονται, σπουδάζουν και ερευνούν το ξύλο. Είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα ενώ περιέχει λεξικό των χρησιμοποιούμενων σ' αυτό επιστημονικών όρων. Τα κείμενα του βιβλίου έχουν εμπλουτιστεί με επιλεγμένες έγχρωμες φωτογραφίες και σχέδια, με στόχο να προσφέρουν στον αναγνώστη του, μία πιο ενδιαφέρουσα, πιο κατανοητή και ταυτόχρονα πιο ευχάριστη ανάγνωση. Τα δεδομένα για τα διάφορα είδη του ξύλου παρουσιάζονται σε μεγάλο αριθμό πινάκων ενώ μέσω των συχνών παραπομπών στην εθνική και διεθνή βιβλιογραφία δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να μελετήσει περαιτέρω τα ζητήματα που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του.

Γεράσιμος Παυλογεωργάτος

Ο Γεράσιμος Παυλογεωργάτος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, του Παν. Αιγαίου.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών, σχετικά με τη διαχείριση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και τη διατήρηση της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διαχείρισης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς  του Παν. Αιγαίου.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων, φορέων και δικτύων και κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα.

Δεν βρέθηκαν μεταφραστές

Υπάρχουν 1 σχόλια.

Ο χρήστης στεφανια αρελη έγραψε:

αξιολογηση
Προκειται για ενα βιβλιο απολυτα χρησιμο κ κατατοπιστικο για ολους οσους ασχολουνται με το ξυλο κ την χρηση του. Απιστευτες λεπτομεριες για καθε ειδος, πολλες απο αυτες αγνωστες ακομη κ σε οσους εχουν ενδελεχως ασχοληθει με τις τεχνικες του. Το συνιστω ανεπιφυλακτα .

Συνδεθείτε για να γράψετε την δική σας αξιολόγηση.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο
Συγγραφείς
Κατάλογος
Κατάλογος
Δημοφιλή