Ανδρέας Ανδρικόπουλος

Ο Ανδρέας Ανδρικόπουλος είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Executive MBA του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει διδάξει χρηματοοικονομική στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και του κολεγίου Deree.
Το επιστημονικό του έργο εστιάζεται στη χρηματοοικονομική διοίκηση, την εταιρική διακυβέρνηση, τη ναυτιλιακή χρηματοοικονομική και την επιστημολογία της χρηματοοικονομικής. Τα βιβλία του Κρίση και Ρεαλισμός (2015) και Κοινωνική Χρηματοοικονομική (2019) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Προπομπός. Το βιβλίο Κοινωνική Χρηματοοικονομική μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Routledge υπό τον τίτλο The Essentials of Social Finance.

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Τηλέφωνο:+30 210 5245264
Fax: +30 210 5245246
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), 53
104 33, Αθήνα
X