Ηλίας Κουρλιούρος

Ο Ηλίας Α. Κουρλιούρος σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ, Πολεοδομία-Χωροταξία στο ίδιο ίδρυμα (Δρ. Μηχ.) και Γεωγραφία στο LSE (PhD).

Είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Χωροταξίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και σύμβουλος-καθηγητής Ευρωπαϊκής Γεωγραφίας στο ΕΑΠ.

Υπηρέτησε στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικής Γεωγραφίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Διευθυντής του ΠΜΣ «Ανθρωπογεωγραφία, Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου», ενώ διετέλεσε και ως Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.

Πριν εκλεγεί μέλος ΔΕΠ, δραστηριοποιήθηκε ως ερευνητής στο ΕΜΠ (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Τομέας Πολεοδομίας-Χωροταξίας, Σπουδαστήριο Χωροταξίας και Οικιστικής Ανάπτυξης). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε διεθνείς επιστημονικές διοργανώσεις, ενώ είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Η ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα είναι περί τις 160 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή έντυπα, όπως βιβλία και μονογραφίες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Τηλέφωνο:+30 210 5245264
Fax: +30 210 5245246
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), 53
104 33, Αθήνα
X