Χρυσούλα Λασκαράτου

Η Χρυσούλα Λασκαράτου είναι Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γλωσσολογία (ΜΑ και PhD) στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας. Οι τομείς εξειδίκευσής της είναι Μορφολογία, Σύνταξη, Αντιπαραβολική Γλωσσολογία, Τυπολογία Γλωσσών και Ανάλυση Λαθών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση θεμάτων της ελληνικής και αγγλικής γραμματικής, στη θεωρητική διερεύνηση γραμματικών φαινομένων και την αξιοποίησή τους στη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε μειονοτικούς-μουσουλμάνους (κυρίως τουρκόφωνους) μαθητές πλειονοτικών σχολείων, καθώς και στη μελέτη της γλωσσικής έκφρασης του πόνου -και των συναισθημάτων γενικότερα– στο πλαίσιο τόσο της λειτουργικής όσο και της γνωσιακής προσέγγισης.

Η πολύτιμη και πρωτοποριακή πολυετής έρευνά της με θέμα τη γλωσσική απεικόνιση του πόνου στην Ελληνική στηρίχτηκε σε ένα εξειδικευμένο ηλεκτρονικό σώμα κειμένων αποτελούμενο από αυθεντικούς διαλόγους μεταξύ ασθενών και θεραπευτών.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Τηλέφωνο:+30 210 5245264
Fax: +30 210 5245246
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), 53
104 33, Αθήνα
X